בשנת 2006 בעקבות כינוס וועדת בכר נחקקו חוקים מרחיקי לכת המשנים את דרך קביעת
ההפרשות הסוציאליות והפנסיוניות שמק הישראלי .
חוקים אלה מטילים על המעסיקים חובות חדשים אשר יהיו באחריותם ומכיוון שנקבעו גם חוקים בנושא "אחריות בעל משרה" אשר מטילים קנסות ועונשין חמורים,
רצוי להיות מצוי בחוקים ותקנות אלו:
זכויות העובדים בנושא הפרשות לגמל – הינה זכות בלעדית !
מכיוון שההפרשות לגמל הינן המרכיב הדומיננטי ביותר המשפיע על עתידו הכלכלי של העובד בעיקר לטווח הרחוק, דהיינו ימי הפרישה והזקנה.על העובד להחליט כיצד יחסוך , באיזה סוג חסכון פנסיוני יבחר (קרן- פנסיה, ביטוח מנהלים או אולי בקופת גמל ),
מה התמהיל הנכון עבורו מבחינת יחס המרכיבים הביטוחיים
ואולי פיצול חסכונותיו בין מכשירים שונים לאופטימיזציה של מילוי צרכיו.
כמוכן על העובד להחליט על כתובת החיסכון הפנסיוני דהיינו מיהו הגוף המנהל של אותו חסכון.
החלטה זו לעיתים מורכבת ומסובכת מכדי לעשותה בעצמו ולכן עליו להיעזר בבעלי מקצוע ומערכות כלים שאינן בידיו.
בעבר נעשו פעולות שיווק ע"י גופים וסוכנים אשר ייצגו עצמם כיועצים אך בפועל היו בעלי עניין בגופים אותם ייצגו או כסוכנים קבלו תמריץ אשר מנע מהם את מתן הייעוץ האובייקטיבי הדרוש לעובד לטובת העובד.
החוקים החדשים שחוקקו בשנת 2006 להגנת הצרכן קובעים מפורשות שהסוכנים אינם יועצים אלא משווקים ולכן אינם אובייקטיבים, להם אינטרס במוצרים אותם הם משווקים ולעיתים קיים מצב של ניגוד אינטרסים המסב נזק ללקוחות, החוק קובע איסור חמור על סוכן להציג עצמו כיועץ או לפרסם עצמו כיועץ בכל דרך.
דני טל , איש עסקים אשר בגיל 42, באמצע החיים ובשיא הכושר מצא עצמו על שולחן הצנתורים לאחר התקף לב ושמע את המנתח אומר שכל העורקים הראשיים בגופו סתומים כמעט לחלוטין וסיכוייו לצאת מזה בחיים עומדים על כ-5%.
לתדהמתו גילה שלמרות שכל חייו הפריש סכומי כסף נכבדים לביטוחים, כולל ביטוח אובדן כושר העבודה וביטוחי בריאות ,אלא אינם מספקים. וכך אירע גם לאחר הצנתור השני.
האירוע הטראומתי הזה, שבו כמעט איבד את חייו, היה בעצם גם נקודת תפנית בקריירה המקצועית שלו, דני ששירת בחיל הים, היה בין צוללי הקישון ו"זכה" גם לחוות את מחלת הסרטן על גופו, מכר את חנויות הציוד הימי ומועדון הצלילה שבבעלותו, הפסיק לעסוק בייעוץ שיווקי ופנה להקים את מרכז המומחים הראשון לייעוץ ביטוחי ופנסיוני.
. " כשיצאתי מהצנתור הראשון בדקתי בבית מה עם הביטוחים שלי והבנתי שאין לי מענה על אובדן כושר עבודה הולם למרות שחשבתי ששילמתי במשך שנים רבות. האירוע גרם לי לחקור את עולם הביטוחים והעוסקים בו" מספר דני טל, "החלטתי שמספיק עם השיטה ההיסטורית
מספיק עם אי הודאות, מספיק לצאת פראייר, מספיק להאשים את כל העולם כשאתה מגלה שאין מענה למרות ששילמת כל חייך, הפיתרון קיים ואינו מסובך כלל!
מילת המפתח היא אובייקטיביות, פשוט לא יתכן שהסוכן שמוכר לך את הביטוח יהיה זה שגם יועץ לך איזה ביטוחים לרכוש, בכדי לענות על הצרכים בצורה הטובה ביותר יש צורך ביועצים
אובייקטיביים בתחומים נושקים תוך סנכרון ביניהם ,פשוט לא ניתן לעשות זאת בדרך אחרת ללא גרימת נזק ללקוח בין אם הינו בעל משפחה ובין עם הינו מעסיק !
אין ספק שכאיש עסקים המצוי בשיווק הבנתי שיש כאן פוטנציאל עסקי עצום במכירת שירות נזקק כל-כך.
החלטתי למכור את עסקי ולפנות לעסוק במקצוע מקודש זה – ביטוח חיים והחלטתי להתחיל מלמטה", מספר דני טל, " עברתי הסמכה ורישוי ושלוש שנים, עבדתי ללא ליאות בביטוחי חיים ובריאות.
הוסמכתי כעד-מומחה להגשת חוות דעת בבית משפט, שוחחתי עם מאות סוכני ביטוח ועם לקוחות, גיליתי ששיטת התגמול של סוכן הביטוח בעצם יוצרת מצב של ניגוד אינטרסים כיוון שהסוכן נאלץ למכור את המוצרים של חברת הביטוח שלו ואינו מודע במקרים רבים לכלים ביטוחיים אחרים הנמצאים בחברות אחרות. גיליתי גם שההכשרה של הסוכנים איננה מספקת! שכדי להיות יועץ טוב ראשית לא יתכן להישאר סוכן ויש צורך בהכשרה וניסיון בתחום הביטוח, הפיננסים, ההשקעות, התחום המשפטי וייעוץ המס ובלתי אפשרי שאדם אחד יוכל להתמחות בכל התחומים האלה גם יחד ומכאן הגעתי למסקנה שכאדם בודד לא אצליח לעשות את השינוי.
במהלך הרצאה שנשאתי בפני סוכני ביטוח צעירים בנושא אחריותם המקצועית ושליחותם בקהילה גיליתי פתק שרשם בני לי "אם מיצית את המקום בו אתה נמצא" היה רשום בפתק "לך למקום אחר ובמידה ואין מקום כזה – צור אותו" באותה שנייה ידעתי שאני הולך להקים חברה שתתמחה בייעוץ אובייקטיבי נטול אינטרסים בעולם הביטוח הפיננסים והפנסיה".
עוד קודם פרסום החוקים החדשים חרטתי על דגלה של חברת "פורשור מומחים" קריטריונים מחמירים מאשר בחוק, אצלנו יועצים אינם מקבלים עמלות משום חברת ביטוח ושכרם משולם ע"י הלקוח בלבד ואינם זכאים אפילו לעמלות הפצה המותרות בחוק.
חברת פורשור מומחים הינה הראשונה שבעצם הקימה "מדיקל סנטר של מומחים עצמאיים" המהווים קונסולטיום של מומחים שגייסתי ממיטב אנשי הביטוח, אנשי ייעוץ המס, יועצי השקעות מימון ופיננסים ועורכי הדין הבקיאים ברזי תביעות הביטוח ודיני העבודה כשרק טובת הפציינט עומדת לנגד עיניהם בדיוק כמו צוות רופאים מומחים שונים המתכנסים לדיון בטיפול הטוב והמתאים לחולה שלהם.
הבנתי שצריך גם לעזור לציבור לאתר סוכנים מקצועיים וישרים לביצוע ההמלצות ולכן הסכמתי לפרסם רשימות סוכנים אשר היו מוכנים לעבור מבדקים הן מקצועיים והן אישיים וגרפולוגיים ומבלי לקבל מהם שום אחוז מעמלותיהם ובלבד שיתנו שירותי איכותי ללקוחותינו".
חברת פורשור מומחים שדני הקים, פונה לבעלי עסקים קטנים ובינוניים ולמשקי בית שיש להם מודעות ביטוחית והזקוקים לייעוץ.בחברה גובים כסף רק מהלקוח ורק עבור חוות הדעת, הלקוח אינו מטורטר בין מספר בעלי מקצוע, הוא מקבל חוות דעת אחת שמרכזת את המלצות של כל המומחים.